O Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Beravci

Društvo je osnovano u kolovozu 1928. godine. Osnivači društva bili su: Đuro Divić, Stjepan Martinović, Franjo Vukasović, Adam Glavačević, Boško Bošnjak, Marijan Čaušić, Ilija Živković, Nikola Lolić, Jaroslav Cener, Josip Lolić, Ivan Kladarić, Mijo Vukasović, Đuro Babić, Ivan Tobolčević, Velko Lolić, Jakob Žderić i Stjepan Ilakovac. Za prvog predsjednika društva izabran je Đuro Divić.

U Beravcima 1932. godine započela je izgradnja Vatrogasnog doma koji je završen 1934. godine. Dom je srušen 1986. godine, a 1987. godine polažen je kamen temeljac za novi dom i započela je izgradnja. Novi dom je sagrađen i pokriven 1988. godine, ali do danas nije završen, tj. izgrađen u potpunosti kako je projektiran.

Društvo je tijekom svog postojanja sudjelovalo na brojnim natjecanjima diljem RH gdje su zabilježili mnogo zapaženih rezultata. U društvu je aktivno 114 vatrogasaca u 6 skupina: djeca, mladež, žene, muški A, muški B i muški preko 60 godina. DVD je 2006. godine kupilo polovno navalno vatrogasno vozilo, a 2013. godine i novo vozilo za prijevoz osoba.

Od 2000. godine u Beravcima se u organizaciji Društva održava vatrogasno natjecanje pod nazivom Memorijalni kup "Franjo Divić".

24. kolovoza 2008. godine društvo je organiziralo proslavu 80 godina djelovanja. Program proslave se sastojao od svete mise, svečanog mimohoda i postrojavanja sudionika, sjednice i uručenja priznanja, pokazne vježbe i ručka.

© 2010 Beravci - Design & development by Sklad